Kommunegården – fra kondemnert til ferdigstilling

Da var Kommunegården, eller «De tusen hjem», overlevert i sin nye prakt og vi må si oss svært fornøyde med både prosessen og resultatet. Kommunegården inneholder riktignok ikke 1.000, men 54 leiligheter. De er fordelt på tre store bygg som ligger til Karmsundgate, Haugevegen og Skillebekkgata, like ved Haugebanen og byens siste gjenlevende lyskryss.

Noe arbeid gjenstår på det tredje og siste bygget, men det er småplukk. Vi vil nok en gang takke HAUBO for oppdraget og vi vil også takke både HAUBO og Smistad mur og flis AS for veldig godt samarbeid underveis.

Oppdraget var i utgangspunktet stort, men det skulle vise seg å bli langt større

Som en kan lese i HAUBO sitt innlegg av 8. september, Vakrere enn noensinne, var det i utgangspunktet snakk om et temmelig stort oppdrag med blåsing og maling av alle byggene. Bildet øverst er lånt fra HAUBOs innlegg.

De fleste tar gjerne igjen at Haugesund kommune solgte Kommunegården i 2015 og at den deretter ble pusset opp før leilighetene i 2016 ble lagt ut for salg. Salget ble håndtert av Meglerhuset Rele og Karmøynytt hadde en liten artikkel da den første leiligheten ble overtatt. Det gikk rundt to år før siste leilighet var solgt.

Kommunegården var et flott syn etter oppussingen i 2016, men det tok dessverre ikke lange tiden før malingen begynte å flasse og det dannet seg etter hvert også sprekker i selve murpussen. Da vi ble tildelt oppdraget, var det i utgangspunktet snakk om blåsing og maling, så vi fikk med oss Smistad mur og flis AS på laget. Vi rigget oss til med store stillaser og planen var reinblåsing, noe pussearbeider og deretter maling, slik at byggene igjen kunne fremstå som frimerkebilder.

Haugesunds Avis skrev, i artikkelen Oppdaget store mangler i «De tusen hjem»: – Det er ganske heftig for sameiet, at det raskt ble klart at arbeidet ble langt mer omfattende. Renoveringen fra 2016 var ikke helt som den burde ha vært og i HAUBO sitt innlegg av 8. september kan en lese at byggene i utgangspunktet var kondemnerte da vi tok fatt på arbeidet.

Det ble et kolossalt ekstraarbeid med å få ordnet muren på byggene. Dette måtte naturlig nok gjøres før malerarbeidene kunne ta til, noe som gjorde at vår innsats ble noe forskjøvet. Den ble faktisk også en hel del redusert, for vi fikk nå overlevert ny murpuss og ikke gammel puss med flasset maling. Den store ekstrainnsatsen falt dermed på Smistad mur og flis AS, mens vi i en periode kunne tildele ekstra ressurser til andre oppdrag.

Det å snu seg rundt

Enhver entreprenør er vant med å måtte snu seg rundt fra tid til annen. Det er slikt som hører med. En vet ikke alltid hva en går til og mange ganger dukker det ting opp underveis. Slik var det også denne gangen, da byggene viste seg å være i en langt dårligere forfatning enn forventet. Dette var selvsagt en belastning for boligsameiet som måtte finansiere det hele, men de fikk på plass gode ordninger og også de var en veldig god samarbeidspartner gjennom hele prosessen.

Det at vår innsats til tider ble redusert, var også helt i orden. Haugesund kommune fikk behov for en rekke leiligheter til flyktninger fra Ukraina ( Nyoppussede leiligheter til flykninger på Risøy ) og vi ble også tildelt en rekke nye oppdrag i perioden. Da august var omme, kunne vi slå fast at vi hadde utført hele 332 oppdrag i løpet av årets 8 første måneder! Dette er en aldri så liten rekord for oss og vi er både stolte og takknemlige.

Nye oppdrag

Vi har i 2022 opplevd å bli tildelt flere oppdrag enn noensinne. Dødtid og lediggang finnes ikke, men vi tar oss tid til en matpause for det skal visst være sunt. Spøk til side – 2022 har vært et veldig godt år for oss og vi har fått gleden av å utføre og ferdigstille rekordmange oppdrag.

Folkene våre er positive og fulle av engasjement og vi ser for oss at også resten av året skal bli veldig godt. Ifølge ordreboken blir også 2023 et strålende år, men det er fremtiden. Det er her og nå som gjelder. Det å levere topp kvalitet i alt en gjør, slik at kunden blir strålende fornøyd og har deg øverst på kontaktlista neste gang behovet melder seg.

Sameiet Kommunegården – en liten oppdatering

I begynnelsen av mars, postet vi et innlegg, der vi skrev om Boligsameiet Kommunegården («De tusen hjem»). De ikoniske bygningene er fra 1920 og inneholder i dag 54 leiligheter. Du har kanskje kjørt forbi i det siste, og lagt merke til at vi har kledd inn to av de tre byggene?

I dag publiserte Haugesunds Avis artikkelen «Oppdaget store mangler i De tusen hjem»: – Det er ganske heftig for sameiet«. Det er en betalingsartikkel, men den tar for seg bakgrunnen for at byggene nå pusses opp utvendig.

Det viser seg nemlig at byggene, etter at Haugesund kommune i 2015 solgte dem, ble malt med feil maling tilbake i 2016. Styreleder for sameiet, Kristian Østensvik, som blir intervjuet i artikkelen, forteller om HAUBO og andre har bistått med å få på plass det temmelig omfattende prosjektet med å male opp hele fasaden på ny.

Vi er, som vi nevnte sist, totalentreprenør for arbeidene, og vi har ERA Stillasutleie og Sunnhodland Sandblåsing med oss på laget. Arbeidene er allerede godt i gang og vi gleder oss sammen med sameiet til å presentere byggene i sin nye drakt.

Nyoppussede leiligheter til flyktninger på Risøy

Haugesund kommune er, som en rekke andre kommuner rundt i landet, travelt opptatt med å tilrettelegge for å ta imot ukrainske flyktninger. Bystyret har allerede vedtatt at kommunen skal ta imot 100 flykninger, men statsforvalteren har bedt kommunen om å ta imot ytterligere 200. Kommunen la ut følgende melding på nettsidene sine 25. mars: Bosetting av flykninger på Risøy (Bildet over, er lånt fra kommunens oppslag.)

Vi i Malermesterfirma Emberland, er veldig glade for at vi får være en del av forberedelsene og klargjøringen. Mandag i uken som gikk, fikk vi en telefon fra kommunen, om at det ville komme en jobb på Risøy. Der og da var det ikke mulig å si noe om omfanget, men vi ble enige om en befaring neste dag. Tirsdag klokken 10:30 var vi på befaring og allerede samme dag var vi i gang!

Det er svært sjelden vi trenger å snu oss rundt på denne måten, men dette var et oppdrag helt utenom det vanlige. Det var ingen tid å miste, så vi måtte regelrett slippe alt annet vi holdt på med.

Positive som vi er, lovet vi å ha 6 leiligheter klare før uken var omme, og i går kunne vi ta kveld med 8 leiligheter ferdig oppusset og klare for å ta imot nye beboere. Bare i går, lørdag, hadde vi 7 malere på jobb på Risøy.

Totalt er det over 20 leiligheter som skal klargjøres, så arbeidet fortsetter. Vel, om statsforvalteren får viljen sin, blir det gjerne snakk om enda flere leiligheter, men det er det heldigvis andre som styrer. Vi er veldig glade for å kunne bidra i en presset situasjon og takker Haugesund kommune for oppdraget, samt at vi ønsker de nye beboerne hjertelig velkommen til byen.

Boligsameiet Kommunegården («De tusen hjem»)

Det som i dag heter Boligsameiet Kommunegården i Haugesund, er gjerne like kjent som «De tusen hjem». Eiendommen ble bygget i 1920 og inneholder i dag 54 leiligheter. Eiendommen fikk en hel del omtale, da Haugesund kommune i 2015 solgte den til Midgardgruppen i Bergen for 25 millioner kroner – 10 millioner under prisantydning.

– Jeg må si det opplevdes veldig godt å få signert disse papirene. Jeg har ment i ti år at det ville være riktig å avvikle kommunegården. Nå er det gjort, sa Petter Steen (den gang ordfører i Haugesund kommune) til TV Haugaland 9. september, 2015.

Mange har et forhold til Kommunegården, og vi er veldig glade for å ha blitt tildelt oppdraget som totalentreprenør for arbeidene som nå skal utføres. Med oss på laget, har vi ERA Stillasutleie AS og Sunnhordland Sandblåsing AS.

ERA Stillasutleie AS driver med stillas og lift, og har operert på Haugalandet i 45 år. Sunnhordland Sandblåsing AS ble stiftet for i 1985, og har siden den tid utført overflatebehandling for store og små kunder på Vestlandet.

Arbeidene med Kommunegården, er den største enkeltjobben vi har påtatt oss på flere år, og vi skal i løpet av året fornye fasadene på alle de tre store bygningene.

Innledningsvis skal vi fjerne gammel maling og her blir det nok et temmelig omfattende sandblåsingsarbeid. I denne fasen skal det også inn murer, for å utbedre skader og den slags; murerarbeidene ligger ikke under oss.

Deretter kommer selve malerarbeidene og vi gleder oss til å kunne presentere Boligsameiet Kommunegården i sin nye drakt, når den tid kommer.

Arbeidene utføres i samarbeid med HAUBO, som er både forretnings- og regnskapsfører for boligsameiet. De forvalter i underkant av 6 000 boliger på Haugalandet – over 200 borettslag og sameier.

Team Rynkeby

Det er alltid kjekt å kunne bidra og denne gangen har vi gitt et lite bidrag til kampen mot barnekreft. Gjennom å være gullsponsor for det lokale Team Rynkeby-laget, er vi med i et veldedighetsprosjekt som er representert i 9 land.

Laget «vårt» skal i perioden fra 9. til 16. juli i år sykle fra Oslo til Paris! De er ett av totalt 65 lag og til sammen er det 3.250 deltakere.

I skrivende stund er vi en av totalt 38 lokale bedrifter som støtter TR-GM Haugaland. Rytterne våre finner du her. Vi vil forsøke å få noen løypemeldinger underveis – under selve rittet – kanskje kommer det et innlegg eller to på bloggen når den tid kommer.

Det er fortsatt mulig å melde sin sponsorinteresse, i alle fall for kategoriene sølv og bronse:

https://www.team-rynkeby.no/

Vi er glade for å kunne bidra og gleder oss til selve rittet.

Kvednatunet

Et av flere spennende prosjekt for året, er Kvednatunet trinn 2, ved inngangen til Djupadalen i Haugesund. Det reises nå en ny blokk med 22 leiligheter, og ferdigstilling vil være i desember 2022.

Totalentreprenør er vår nære samarbeidspartner Engelsen Bygg, som holder til i Skjoldavegen i Haugesund og har røtter helt tilbake til 1912.

Vi gleder oss til å bidra med malerarbeider og oppstart for vår del av arbeidet, er lagt til juni 2022.

Her er noen bilder fra Kvednatunet, trinn 2:

Leilighetene ligger for salg på Finn og det er Meglerhuset Rele som står for salget. Totalpris (salgspris, inkludert fellesgjeld og omkostninger) for resterende leiligheter, ligger på mellom 4,1 og 7,7 millioner kroner.

Ellers kan det nevnes at dette er et borettslag, forvaltet av HAUBO, som har forvaltet borettslag på Haugalandet i over 70 år.

Bildet er fra kontraktsigneringen, der Engelsen Bygg tildelte oss malerarbeider ved Kvednatunet.

Fra venstre: Håvard Bergstø (prosjektleder, Engelsen Bygg) og Rune Kjelsnes (daglig leder, Malermesterfirma Emberland)

Haugesund Aerobic og Treningssenter

Haugalandets største og mest allsidige treningssenter, Haugesund Aerobic og Treningssenter, benyttet 30-årsjubileet sitt til å bygge om og fornye store deler av senteret.

Vi har vært så heldige å få være en del av prosjektet, som blir utført for Berg Eiendom. Farger, belegg og det meste av det som har med utseendet å gjøre, er satt sammen av Glimt Interiørarkitekter. Selv bidrar vi med gulv- og malerarbeider.

Da de åpnet, i 1991, var senteret på 300 kvm. Siden den gang har det vokst i flere omganger, og i 2000 flyttet de inn i det gamle meieribygget langs Karmsundgata. I dag er senteret på hele 3 850 kvm, i tillegg til en 10 000 kvm stor utendørs hinderløype og en egen CrossVIP-box på 600 kvm.

I og med at senteret holder åpent fra 05:00 til 24:00, gjennomføres arbeidet i løpet av ordinære åpningstider. Det gjør at vi får omgitt oss med sunne og sporty mennesker i alle aldre, mens vi gjør så godt vi kan for ikke å legge en demper på treningsgleden.

Det meste av arbeidet er allerede fullført. Nye, flotte garderober var klare i november 2021. I desember fikk de på plass større soneområde for egentrening. Samme måned åpnet de også ny løpesal, med nye tredemøller.

Her er noen bilder fra arbeidet:

Akkurat nå jobbes det med fornying av resepsjonen og kaféen. Senteret er på hele 3 850 kvm, så resepsjonen og kaféen byr på en hel del arbeid i seg selv. Vi synes det blir veldig flott, og vi er trygge på at treningsglade haugalendinger vil sette pris på forandringene.

Arbeidet er ikke helt ferdigstilt enda, men her er noen bilder fra resepsjonen og kaféen:

Skudeneshavn sykehjem

Et av flere store oppdrag for 2022, er Skudeneshavn sykehjem. Byggherre er Karmøy kommune og de opplyste i juli 2021 at de hadde inngått kontrakt med Engelsen Bygg, som totalentreprenør for arbeidet.

Engelsen Bygg holder til i Skjoldavegen i Haugesund og har røtter helt tilbake til 1912. De har gjennom flere år vært en av våre nære samarbeidspartnere og vi gleder oss til å bidra med vegg- og gulvarbeider.

Oppstart for vår del av arbeidet, er lagt til juni, 2022.

Her er noen bilder for hvordan det ferdige sykehjemmet vil se ut:

Det er montert et byggekamera, som forløpende legger ut bilder fra arbeidet. Du kan dermed følge arbeidet her.

Bildet er fra kontraktsigneringen, der Engelsen Bygg tildelte oss vegg- og gulvarbeider ved Skudenes sykehjem.

Fra venstre: Per Steinar Leirvik (prosjektleder, Engelsen Bygg), Rune Kjelsnes (daglig leder, Malermesterfirma Emberland) og Roald Urnes (daglig leder, Engelsen Bygg).

Oasen Storsenter fellesareal

Et av de mer spesielle oppdragene våre, var maling og tapetsering av fellesarealet på Oasen Storsenter. Senteret har hele 70 butikker, er over 24.000 kvadratmeter stort og omsatte i fjor for over 1 milliard kroner.

Arbeidet pågikk over en 6-måneders periode i 2019 og 2020 og ble utført for Byggmesterkompaniet, som gjennom en årrekke har vært en av våre nære samarbeidspartnere.

Det som var med på å gjøre dette til et veldig minneverdig oppdrag, var at senteret var i full sving gjennom arbeidet. Dermed ble rundt 90% av arbeidet utført utenom åpningstid, altså stort sett på nattestid. Dette, kombinert med høy arbeidsinnsats og godt humør blant alle som var i sving, var med på å gjøre dette til et oppdrag vi sent kommer til å glemme.

Senteret har over 2 millioner årlige besøkende, så arbeidet fikk en del omtale. Haugesunds Avis skrev følgende i artikkelen «Oasen blir malt svart«:

– Da jeg første gang hørte at vi skulle male senteret svart, ble jeg selv ganske skeptisk, det må jeg innrømme, sier senterleder Dag Einar Solberg.

Oasen Storsenter på Karmøy inngår i den landsomfattende senterkjeden til Olav Thon (96). Olav Thon Gruppen eier og forvalter totalt 80 kjøpesentre i Norge, pluss elleve i Sverige.

– Nå gjennomføres planen om å få en felles og samkjørt fargeendring på mange Thon-sentrene, på samme måte som Thon-hotellene har fått, forteller senterlederen.

Oasen Storsenter er av konsernet plukket ut til å være blant de første av sentrene i Norge som realiserer fargeendringen.

– Fra hvitt til svart. Det blir ganske fint. Da jeg så resultatet, forsvant skepsisen min umiddelbart, forteller Solberg.

Oasen Storsenter var ett av flere større prosjekter vi utførte de siste par årene. Vi er heldige å ha en hel del større kunder og de byr til stadighet på spennende oppdrag. 2022 er allerede godt i gang og vi har plottet inn en rekke store arbeider også i år. Enkelte er allerede påbegynt.

Vi takker Oasen Storsenter for oppdraget og tar med oss mange gode erfaringer i det videre arbeidet.

En liten hurtigfilm fra deler av arbeidet. Filmen er tatt på nattestid. Neste morgen var alt ryddet bort og senteret var travelt som vanlig. Etter stengetid var det i gang igjen.

Passasjen i H90-bygget

På tampen av fjoråret, utførte vi malerarbeider i passasjen, i H90-bygget i Haugesund. Bygget huser en rekke bedrifter, og nylig er det kommet på plass et kontorfellesskap der også.

Arbeidet ble utført for Berg Eiendom, i samarbeid med Glimt Interiørarkitekter. Vi benytter anledningen til nok en gang å takke for oppdraget og godt samarbeid.

Under ser du noen av bildene fra arbeidet: