Kommunegården – fra kondemnert til ferdigstilling

Da var Kommunegården, eller «De tusen hjem», overlevert i sin nye prakt og vi må si oss svært fornøyde med både prosessen og resultatet. Kommunegården inneholder riktignok ikke 1.000, men 54 leiligheter. De er fordelt på tre store bygg som ligger til Karmsundgate, Haugevegen og Skillebekkgata, like ved Haugebanen og byens siste gjenlevende lyskryss.

Noe arbeid gjenstår på det tredje og siste bygget, men det er småplukk. Vi vil nok en gang takke HAUBO for oppdraget og vi vil også takke både HAUBO og Smistad mur og flis AS for veldig godt samarbeid underveis.

Oppdraget var i utgangspunktet stort, men det skulle vise seg å bli langt større

Som en kan lese i HAUBO sitt innlegg av 8. september, Vakrere enn noensinne, var det i utgangspunktet snakk om et temmelig stort oppdrag med blåsing og maling av alle byggene. Bildet øverst er lånt fra HAUBOs innlegg.

De fleste tar gjerne igjen at Haugesund kommune solgte Kommunegården i 2015 og at den deretter ble pusset opp før leilighetene i 2016 ble lagt ut for salg. Salget ble håndtert av Meglerhuset Rele og Karmøynytt hadde en liten artikkel da den første leiligheten ble overtatt. Det gikk rundt to år før siste leilighet var solgt.

Kommunegården var et flott syn etter oppussingen i 2016, men det tok dessverre ikke lange tiden før malingen begynte å flasse og det dannet seg etter hvert også sprekker i selve murpussen. Da vi ble tildelt oppdraget, var det i utgangspunktet snakk om blåsing og maling, så vi fikk med oss Smistad mur og flis AS på laget. Vi rigget oss til med store stillaser og planen var reinblåsing, noe pussearbeider og deretter maling, slik at byggene igjen kunne fremstå som frimerkebilder.

Haugesunds Avis skrev, i artikkelen Oppdaget store mangler i «De tusen hjem»: – Det er ganske heftig for sameiet, at det raskt ble klart at arbeidet ble langt mer omfattende. Renoveringen fra 2016 var ikke helt som den burde ha vært og i HAUBO sitt innlegg av 8. september kan en lese at byggene i utgangspunktet var kondemnerte da vi tok fatt på arbeidet.

Det ble et kolossalt ekstraarbeid med å få ordnet muren på byggene. Dette måtte naturlig nok gjøres før malerarbeidene kunne ta til, noe som gjorde at vår innsats ble noe forskjøvet. Den ble faktisk også en hel del redusert, for vi fikk nå overlevert ny murpuss og ikke gammel puss med flasset maling. Den store ekstrainnsatsen falt dermed på Smistad mur og flis AS, mens vi i en periode kunne tildele ekstra ressurser til andre oppdrag.

Det å snu seg rundt

Enhver entreprenør er vant med å måtte snu seg rundt fra tid til annen. Det er slikt som hører med. En vet ikke alltid hva en går til og mange ganger dukker det ting opp underveis. Slik var det også denne gangen, da byggene viste seg å være i en langt dårligere forfatning enn forventet. Dette var selvsagt en belastning for boligsameiet som måtte finansiere det hele, men de fikk på plass gode ordninger og også de var en veldig god samarbeidspartner gjennom hele prosessen.

Det at vår innsats til tider ble redusert, var også helt i orden. Haugesund kommune fikk behov for en rekke leiligheter til flyktninger fra Ukraina ( Nyoppussede leiligheter til flykninger på Risøy ) og vi ble også tildelt en rekke nye oppdrag i perioden. Da august var omme, kunne vi slå fast at vi hadde utført hele 332 oppdrag i løpet av årets 8 første måneder! Dette er en aldri så liten rekord for oss og vi er både stolte og takknemlige.

Nye oppdrag

Vi har i 2022 opplevd å bli tildelt flere oppdrag enn noensinne. Dødtid og lediggang finnes ikke, men vi tar oss tid til en matpause for det skal visst være sunt. Spøk til side – 2022 har vært et veldig godt år for oss og vi har fått gleden av å utføre og ferdigstille rekordmange oppdrag.

Folkene våre er positive og fulle av engasjement og vi ser for oss at også resten av året skal bli veldig godt. Ifølge ordreboken blir også 2023 et strålende år, men det er fremtiden. Det er her og nå som gjelder. Det å levere topp kvalitet i alt en gjør, slik at kunden blir strålende fornøyd og har deg øverst på kontaktlista neste gang behovet melder seg.

Publisert av Dag Rune Flaaten

For mer om meg: https://dagruneflaaten.com.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: