Boligsameiet Kommunegården («De tusen hjem»)

Det som i dag heter Boligsameiet Kommunegården i Haugesund, er gjerne like kjent som «De tusen hjem». Eiendommen ble bygget i 1920 og inneholder i dag 54 leiligheter. Eiendommen fikk en hel del omtale, da Haugesund kommune i 2015 solgte den til Midgardgruppen i Bergen for 25 millioner kroner – 10 millioner under prisantydning.

– Jeg må si det opplevdes veldig godt å få signert disse papirene. Jeg har ment i ti år at det ville være riktig å avvikle kommunegården. Nå er det gjort, sa Petter Steen (den gang ordfører i Haugesund kommune) til TV Haugaland 9. september, 2015.

Mange har et forhold til Kommunegården, og vi er veldig glade for å ha blitt tildelt oppdraget som totalentreprenør for arbeidene som nå skal utføres. Med oss på laget, har vi ERA Stillasutleie AS og Sunnhordland Sandblåsing AS.

ERA Stillasutleie AS driver med stillas og lift, og har operert på Haugalandet i 45 år. Sunnhordland Sandblåsing AS ble stiftet for i 1985, og har siden den tid utført overflatebehandling for store og små kunder på Vestlandet.

Arbeidene med Kommunegården, er den største enkeltjobben vi har påtatt oss på flere år, og vi skal i løpet av året fornye fasadene på alle de tre store bygningene.

Innledningsvis skal vi fjerne gammel maling og her blir det nok et temmelig omfattende sandblåsingsarbeid. I denne fasen skal det også inn murer, for å utbedre skader og den slags; murerarbeidene ligger ikke under oss.

Deretter kommer selve malerarbeidene og vi gleder oss til å kunne presentere Boligsameiet Kommunegården i sin nye drakt, når den tid kommer.

Arbeidene utføres i samarbeid med HAUBO, som er både forretnings- og regnskapsfører for boligsameiet. De forvalter i underkant av 6 000 boliger på Haugalandet – over 200 borettslag og sameier.

Publisert av Dag Rune Flaaten

For mer om meg: https://dagruneflaaten.com.

En tanke om “Boligsameiet Kommunegården («De tusen hjem»)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: